Daniel Andersson är vår kandidat till riksdagen

Pressutskick från Lindesberg, Ljusnarsberg och Hällefors Arbetarekommuner

Majoriteten av kommunerna i norra Örebro län har valt en kandidat som man anser ska hamna på valbarplats på Örebro läns riksdagslista.

Den gemensamma kandidaten är Daniel Andersson från Lindesberg.
Hällefors, Ljusnarsberg och Lindesberg ställer sig bakom Daniel Andersson. Daniel kommer bli en stark politisk röst för hela länet, under den senaste mandatperioden har han byggt upp ett stort politiskt förtroende i de norra länsdelarna genom sitt politiska arbete.

Vi ser en stor potential hos Daniel att växa i sin nya roll om han skulle få förtroendet. Det är en styrka att få in den här sortens personligheter. Daniels sätt att uttrycka sig kombinerat med att vara en förhandlare i många lägen kommer att bli en viktig del i framtidens politiska klimat, där en tydlighet i vad socialdemokratisk politik står för är nödvändig.

Daniel Andersson är trots sin ringa ålder politiskt kunnig, Daniel är en folkrörelsemänniska, han har ett stort engagemang i den socialdemokratiska arbetarrörelsen. Daniels ålder möter också kongressbeslutet från 2009 om att föryngra partiet på valbar plats på listan. Detta bidrar till att Örebro län har för första gången alla möjligheter att i valet 2018 uppnå kongressmålet från 2009 att ha personer under 35 år på länets lista till riksdagen. Vi ser det också extra viktigt att lyfta in personligheter som är renodlade till att vara partipolitiska och där specifika frågor inte tar fokus från de frågor som kan vara aktuella. Att beslut skall tas i grunden utifrån de socialdemokratiska värderingarna.

Daniel Anderssons egna tankar om riksdagskandidaturen är:

“Jag är hedrad över att ha fått förtroendet av medlemmarna i dessa kommuner att vara deras första namn till riksdagslistan. Att norra Örebro län har en roll att spela i rikspolitiken ser vi väldigt tydligt då vi utgör en stor del av den landsbygd som länet består av, där vikten bör läggas på att hela Sverige ska leva och här ser jag möjligheterna att stärka upp glesbygdsutvecklingen. Detta handlar om att samtliga invånare i Örebro län ska känna delaktighet i det samhället man hör till.”

John Omoomian
Vice ordförande Lindesbergs Arbetarekommun

070-283 14 73

Ken Karlsson

Ordförande Ljusnarsberg Arbetarekommun

070-2370354

Allan Myrtenkvist

Vice ordförande Hällefors Arbetarekommun

070-696 26 20

facebook Twitter Email