Daniel Andersson

Lindesbergs Arbetarekommuns ordförande och riksdagsledamot för Örebro län

 

Vad gör man som Arbetarekommunens ordförande?

Inom partiet är min huvuduppgift att organisera och strukturera upp partiarbetet och de saker som rör partiet, mycket av det arbete görs i samarbete med medlemmarna vilket gör detta till ett  oerhört givande uppdrag som utmanar mig att vilja utveckla partiets ännu mera, vikten av en stark folkrörelse är något vi behöver jobba för att behålla och där ser vi idag en positiv trend för partiet lokalt i kommunen.

I min roll innefattar det främst att företräda partiet i olika politiska frågor som kan dyka upp där invånare eller media känner att man behöver ha en dialog kring, här är det viktigt att jag har en god och kontinuerlig kontakt med våra förtroendevalda i kommunen.

Detta är ett oerhört roligt och givande uppdrag som medlemmarna gett mig och just nu ser jag fram emot EU-valet, jag kommer att fortsätta vara med och utveckla samhället och vår politik och nu både på lokal och nationell nivå.

Du är riksdagsledamot Daniel

Ledamot Konstitutionsutskottet, suppleant Näringsutskottet

Min huvudsakliga sysselsättning ligger i konstitutionsutskottet där jag ansvarar för EU-frågor, ett oerhört intressant och brett område.

På den här länken hittar du mer information om riksdagsuppdraget som Jag har >>

Varför blev jag socialdemokrat:

Jag engagerade mig politiskt då jag stötte på ett problem i min vardag som fick mig att tänka “hur svårt kan det vara!” jag valde då att vara med och ta ansvar för det samhälle vi varje dag kommer i kontakt med, att få åstadkomma något som gör vardagen bättre för människor och där man bygger ett förtroende till människor att det går att förändra saker till det bättre.

Sysselsättning:

För närvarande förtroendevald riksdagsledamot för Örebro län.

Har bakgrund som företagare och fritidsledare.

Fritidssysselsättning:

På min fritid så håller jag gärna på hemma och fixar med mitt hus, det finns alltid något att göra och att följa detta projekt ger mig oerhört mycket tillbaka, för mig är det rogivande att med penseln måla en bräda eller två.

Kontakt:

E-post: daniel.andersson@riksdagen.se

facebook Twitter Email