Ordförande har ordet!

Stort TACK!Under veckan valde våra medlemmar en ny styrelse och jag fick det fina förtroendet att representera socialdemokraterna i Lindesbergs kommun i egenskap av ordförande! Det här uppdraget brukar räknas bland de finaste socialdemokratiska uppdrag som finns i vår partiorganisation!

Att bära det fina ansvaret på axlarna är tungt men mycket ärofullt. Tillsammans med våra medlemmar har vi varit och är en av Sveriges mest ansvarstagande partier genom tiderna. Vi är ett stort parti med många medlemmar, många viljor och många likheter och olikheter. Men det som förenar oss är det brinnande engagemanget för att verka så att människorna ska ha bättre förutsättningar för att nå sina drömmar och påverka sina möjligheter. Den ständiga kampen för att dagligen vårda och demokratisera demokratin och bekämpa populistiska och extremistiska krafter, är också en gemensam nämnare.

Tiden går fort och vi närmar oss valet 2022. Ett val som kommer att vara avgörande för Sverige! Ett val vars resultat visar om majoriteten av svenska folket fortfarande väljer olika alternativ som ligger på den högra sidan av det politiska fältet eller väljer dem andra alternativ!

En sak är dock väldigt viktigt att vi redan nu, pedagogiskt, förklarar i våra samtal med människor, att om svenska folket vill ha socialdemokratiska beslut som bygger på fokus på välfärd, solidaritet, jämlikhet och alla andra fina traditionella socialdemokratiska värden så räcker inte 28% i nästa val! Och eftersom vi verkar och kämpar i ett demokratiskt system så finns det inget annat vägval än att övertyga våra medmänniskor om detta med hjälp av ännu bättre kommunikation jmf med tidigare!

Till slut vill jag rikta mig till Daniel Andersson, tacka honom för den tid han haft som ordförande och önska honom lycka till i de riksuppdragen han har nu.

Mvh

John Omoomian (S)

facebook Twitter Email