Vem är Bengt Storbacka (S)?

Är du också nyfiken och vill veta mer om kommunstyrelsens nye ordförande? Vem är Bengt Storbacka? Vad brinner han för? Vad gör han på dagarna?

Bengt, vad gör du som kommunstyrelsens ordförande? – I uppdraget som kommunstyrelsens ordförande ingår att leda och fördela det politiska arbetet. Lindesbergs kommun ska vara en bra plats att växa upp på. Man ska kunna leva ett rikt liv här. Tillgång till arbete och att tillsammans med andra få utveckla kommunen och sig själv är en viktig del av det. Här ska finnas trygg och hållbar service genom hela livet!

Varför blev du socialdemokrat, Bengt? – Jag växte upp i ett kompisgäng där hjärtat satt till vänster. Solidaritet med “tredje världen”, fredsfrågan, mänskliga rättigheter och justa villkor i arbetslivet var centrala frågor. Olof Palme som person och andra förebilder fick mig att landa i socialdemokratin. Goda livschanser för alla där vi solidariskt bär varandras bördor och utvecklar samhället tillsammans, är centralt för mig.

Vad gör du när du inte är heltidspolitiker? – Jag är arbetsmarknadshandläggare med anställning på Masugnen i kommunen. Jag har haft flera olika yrken tidigare i livet.

Ok, avslutningsvis, vad gillar du att göra på fritiden? – Jag gillar att vandra, läsa böcker, åka slalom och med åren har jag fått ett växande intresse för trädgården.

Tack för pratstunden Bengt och lycka till i ditt nya uppdrag!

facebook Twitter Email