PRESSMEDDELANDE

Linda Svahn (S) – ny kanslichef på kommunalrådskansliet i Örebro

I oktober tillträder Linda Svahn (S) som ny kanslichef på kommunalrådskansliet i Örebro. I rollen som kanslichef kommer Linda Svahn ha ett stort ansvar för att hålla ihop det strategiska arbetet på Kommunalrådskansliet och vara en viktig länk mellan politik och förvaltning i det dagliga arbetet med att styra Örebro kommun.

  • Jag är glad och känner mig förväntansfull. Jag hoppas att jag ska kunna bidra på ett positivt sätt till den fortsatta utvecklingen av Örebro kommun tillsammans med den politiska majoriteten och medarbetarna på förvaltningen, säger Linda Svahn (S), tillträdande kanslichef för Socialdemokraterna i Örebro.

Linda Svahn är idag kommunalråd och ordförande för Barn- och utbildningsnämnden i Lindesbergs kommun men har tidigare meddelat att hon kommer att avsäga sig det uppdraget under hösten. Linda Svahn är utbildad statsvetare och har tidigare bland annat arbetat som nämndsekreterare och utredare.

  • Vi är väldigt glada över att ha kunnat rekrytera Linda som ny kanslichef hos oss. Hon har en lång erfarenhet av politiskt arbete och med hennes tidigare yrkeserfarenhet och kompetens blir hon ett bra tillskott till övriga medarbetare på kansliet, säger John Johansson (S), tillträdande ordförande för Kommunstyrelsen.

Linda Svahn efterträder Erika Svanström som valt att gå vidare till ett nytt jobb utanför politiken.

För mer information:
Linda Svahn, tillträdande kanslichef, 0739-93 33 40  
John Johansson, kommunalråd och tillträdande ordförande för Kommunstyrelsen 076-551 54 45

facebook Twitter Email