Daniel Andersson

Riksdagsledamot för Örebro län

Bild av Bildmakarna Rolf Karlsson

Daniel Andersson är från Lindesbergs kommun och bor i Frövi.

Daniel har tidigare varit ledamot Konstitutionsutskottet, suppleant näringsutskottet, suppleant EU-nämnden under sin tid som riksdagsledamot.

Idag är Daniel ledamot i kommunfullmäktige i Lindesberg, ledamot i det kommunala bolaget Belab samt ersättare i tillväxtutskottet.

Daniel har uppdrag inom region örebro län där han är vice ordförande i beredningen för psykiatri samt ersättare i hälsa och sjukvårdsnämnden.

Varför blev du socialdemokrat:

Jag engagerade mig politiskt då jag stötte på ett problem i min vardag som fick mig att tänka “hur svårt kan det vara!” jag valde då att vara med och ta ansvar för det samhälle vi varje dag kommer i kontakt med, att få åstadkomma något som gör vardagen bättre för människor och där man bygger ett förtroende till människor att det går att förändra saker till det bättre.

Där min insats faktiskt gör skillnad för andra människor i deras liv.

Sysselsättning:

Egenföretagare i Frövi inom besöksnäring och tränings.

Förbundsordförande för HBTQ+-Socialdemokrater Sverige, socialdemokraternas nationella sidoorganisation som arbetar för att stärka arbetet och frågorna gällande HBTQ+ personers rättigheter, både nationellt men även i stora internationella sammanhang.

Är tjänstledig från sin anställning som fritidsledare.

Fritidssysselsättning:

På sin fritid är träning viktigt för Daniel, frågan om friskvård är något Daniel tar med sig in i sina regionala uppdrag.

Pressbilder

facebook Twitter Email